**Extins 29.09.2017** Selectarea unui beneficiar pentru crearea unei școli de câmp pentru fermieri în domeniul agriculturii conservative

Număr 31/17/PRRECI
Categorie GEF
Data lansării 23 mai 2017 10:00
Data de încheiere 29 sep 2017 16:00

În baza unui concurs naţional, din rîndul întreprinderilor private/de stat şi/sau instituțiilor de învățămînt și cercetare va fi selectat un beneficiar, care pe parcursul următorilor trei ani, prin conlucrarea directă cu UCIP-IFAD şi specialiștilor din domeniu vor contribui la implementarea şi promovarea unui şir de activități privind agricultura conservativă. Școlile de cîmp pentru fermieri vor servi ca centre regionale de instruire a fermierilor din zonă, pentru îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților practice la creșterea culturilor agricole în sistemul de lucrare minimă a solului.

Sarcini şi responsabilității

UCIP-IFAD: va dota Școala de cîmp pentru fermieri cu doua unități de echipament finanțate sub formă de grant nerambursabil: semănătoare No-Till/Mini-Till model Gherardi G-117, Argentina și scarificator Pinocchio-170 Maschio Gaspardo, Italia pentru practicarea agriculturii conservative. Adițional UCIP-IFAD va acorda asistență întreprinderii selectate la fondarea școlii de cîmp pentru fermieri şi promovarea principiilor agriculturii conservative. UCIP-IFAD va contribui la școlarizarea producătorilor agricoli prin intermediul SCF. Experții locali angajați de UCIP-IFAD pentru viitor vor fi responsabili de implementarea principiilor agriculturii conservative în zona respectivă prin inițierea și implementarea diferitor activități didactico-promoționale.

Beneficiarul: Responsabilitatea viitorului beneficiar de grant la crearea școlii de cîmp pentru fermieri va fi:

  • Participarea la crearea SCF prin semnarea contractului de parteneriat și participare pe un termen de minim 3ani.

  • Alocarea unui teren agricol consolidat pentru crearea lotului demonstrativ cu suprafața de cel puțin 5 ha, care va fi divizat in două sole(una tehnologia convențională, alta tehnologia nouă) unde culturile agricole vor fi cultivate doar în baza agriculturii conservative.

  • Participarea cu o contribuție în de 100% la suma grantului (aproximativ 48.150,00 USD) acordat de UCIP-IFAD. Contribuția Beneficiarului va fi folosită prin achiziția altor utilaje și tehnică necesara la implementarea AC.

  • Asigurarea unei săli de instruire pentru un număr minim de 25persoane.

  • Asigurarea accesului necondiționat pentru producătorii agricoli și cercetătorii științifici ce vor avea ca scop activităţi didactice şi științifice ce au referință la studiereaAC.

  • Menținerea lotului demonstrativ și a școlii de cîmp pentru fermieri conform destinației şi condițiilor stabilite inițial pe parcursul a minim treiani.

  • Instruirea a pînă la 450 fermieri în domeniul AC în decurs de trei ani.

Pentru mai multe detalii accesați:

Termeni de referință

Anexe

Condițiile de prezentare a ofertelor:

Solicitantul de grant va imprima 2 exemplare de documente conform listei indicate în prezentul Termeni de referință pentru participare laconcurs.

Fiecare exemplar de documente va fi sigilat în plicuri separate. Pe unul din plicuri se indică “Original”, iar pe al doilea plic se indică “Copie”. Ambele plicuri se prezintă la concurs într- un plic comun. În obligativitate pe toate plicurile trebuie să fie indicate: denumirea concursului, întreprinderea, localitatea și telefonul de contact.

Toate plicurile urmează să fie sigilate șiștampilat.

Pachetul de documente va fi depus la adresa UCIP-IFAD: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, nu mai târziu de26.06. 2017 , 10 iulie, 28 iulie, 04 august, 21 AUGUST, 07 septembrie , 29 septembrie 2017, ora 16:00.

Dosarele prezentate după expirarea termenului limită stabilit NU vor fi admise la concurs.

Beneficiarii care vor încălca condiţiile menționate mai sus NU vor fi admiși la concurs.

Pentru clarificări și concretizări scrieți pe adresa de email:office@ifad.md