**Extins 14.09.2015**Selectarea responsabilului tehnic la supravegherea lucrărilor de ameliorare și/sau înființare a învelișurilor de iarbă

Număr PRRECI/15/27
Categorie GEF
Data lansării 24 iun 2015 10:00
Data de încheiere 14 aug 2015 10:00

Selectarea responsabilului tehnic la supravegherea lucrărilor de ameliorare și/sau înființare a învelișurilor de iarbă

Introducere
Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI), finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (FGM) și implementat de către Unitatea Consolidata pentru Implementarea Proiectelor IFAD, este conceput pentru a contribui la reducerea sărăciei rurale în Moldova, prin promovarea accesului către o gamă largă de servicii adecvate și integrate financiare. O atenție deosebită în cadrul Programului este atribuită dezvoltării și implementării tehnologiilor performante în domeniul agricol. În această ordine de idei, reabilitarea învelișului vegetal și îmbunătățirea fertilității solurilor degradate pot contribui la sporirea rezilienței la schimbările climaterice a zonelor rurale, terenurilor și ecosistemelor agricole din Moldova. Reabilitarea habitatului ce a ieșit din circuitul agricol în urma degradării solului (plantații forestiere de protecție) va spori productivitatea terenurilor și întreprinderilor agricole.

Justificare:
În cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI) pe parcursul următorilor 5 ani UCIP-IFAD va acorda suport financiar la ameliorarea și/sau înființarea învelișurilor de iarbă, preponderent din raioanele de centru și sudul Republicii Moldova. În cadrul proiectului se preconizează de a oferi suport financiar Autorităților Publice Locale (Primării) și întreprinderilor agricole private pe o suprafață de cel puțin 200 ha. Numărul Autorităților Publice Locale care vor beneficia în urma suporturilor financiare acordate de UCIP-IFAD se estimează a fi de 10 Primării iar numărul întreprinderilor agricole de aproximativ 50 beneficiari.
UCIP-IFAD este în proces de selectare a unui prestator de servicii care va elabora un ghid practic pentru întocmirea Planului de cheltuieli la ameliorarea/înființarea învelișurilor de ierburi care va fi pus la dispoziția producătorilor agricoli, pentru a ușura procesul de întocmire a Planului de cheltuieli. Lucrările de ameliorare sau înființare a învelișurilor de iarbă vor fi efectuate de către beneficiar sau de un prestator de servicii specializat.

Sarcini și responsabilități:
În baza unui concurs național, UCIP-IFAD va selecta maximum trei experți în calitate de responsabili tehnici pentru supravegherea lucrărilor de execuție la ameliorarea/înființarea ameliorarea/înființarea învelișurilor de ierburi (înierbarea viilor, livezilor și terenurilor degradate, ameliorarea pășunilor și finețurilor (amenajament pastoral), cultivarea culturilor intercalate în rânduri și benzi, crearea fâșiilor de filtrare în jurul bazinelor de apă, crearea benzilor de protecție de-a lungul terenurilor arabile, înierbarea teraselor). Fiecare responsabil tehnic va putea supraveghea concomitent maxim 5 proiecte. Experții vor fi selectați pe un termen de 5 ani, cu evaluarea performanței și contractarea pe fiecare an.

Pentru mai multe detalii vedeți:

Termeni de Referință

Anexe

Condițiile de prezentare a pachetului de documente:

Pachetul de aplicare cu setul întreg de documente, urmează să fie depus în patru plicuri:
1. Oferta tehnică (original),
2. Oferta financiară (original),
3. Oferta tehnică (copie),
4. Oferta financiară (copie).

Toate patru plicuri semnate/sigilate pe care să fie indicat ofertantul, denumirea concursului la care se aplică după care vor fi depuse într-un plic comun, la fel semnat/sigilat pe care să fie indicat ofertantul, persoana de contact, telefon, email, denumirea concursului la care se aplică, după care pot fi prezentate la adresa UCIP-IFAD: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, nu mai târziu de 17 iulie 2015, ora 10:00 31 iulie 2015, ora 10:00, 14 august 2015, ora 10:00 14 septembrie 2015, ora 10:00

Ofertele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la Concurs.
Pentru clarificări și concretizări scrieți pe adresa de email: office@ifad.md