Curs de instruire pentru specialiștii Asociațiilor de Economii și Împrumut

Pe parcursul lunii martie 2015, UCIP-IFAD, prin intermediul Asociației Centrale a Asociațiilor de Economii și Împrumut organizează un curs de instruire a specialiștilor AEÎ, privind consolidarea sistemului de raportare, monitorizarea indicatorilor de performanţă și raportarea pe platforma MixMarket.

În rezultatul acestei instruiri AEÎ vor deține toate abilitățile necesare pentru a menţine evidenţa corespunderii criteriilor de eligibilitate stabilite în cadrul PRRECI (IFAD VI) și posibilitatea de a aplica la finanţare directă. Subiectele instruirii au fost elaborate în baza ghidului IFAD “Instrumente de decizie pentru finanţare rurală” și Ghidul practic de Microfinanţare publicat de CGAP.

Seminarul de instruire prevede prezentarea procedurilor și criteriilor de eligibilitate stabilite în cadrul PRRECI (IFAD VI) privind selectarea AEÎ în calitate de instituții financiare participante, precum și ore practice în clasă computerizată pentru deprinderea abilităților de accesare a platformei MixMarket.

La cursul de instruire au fost invitaţi pentru participare specialiștii a circa 40 de AEÎ, care dețin licență de categoria B, selectate în comun cu specialiștii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, în baza unei analize a indicatorilor financiari ai AEÎ, și care întrunesc majoritatea criteriilor de eligibilitate stabilite în cadrul PRRECI (IFAD VI).