Obiectivul general al TRTP este de a reduce sărăcia și de a diminua exodul din zonele rurale prin creșterea rezistenței micilor fermieri la schimbările climatice. Obiectivul de dezvoltare al proiectului este de a permite săracilor din mediul rural (în special tinerilor, femeilor și micilor fermieri) să își sporească capacitatea de producție, rezistența la riscurile economice, de mediu și climatice și accesul la piețe.
Documentul care urmează să fie publicat în curând descrie eforturile depuse de proiect pentru feedback-ul beneficiarilor și prezintă mecanismele de soluționare a plângerilor în conformitate cu orientările și reglementările IFAD. Plângerile și reclamațiile pot fi depuse prin intermediul unui GRM atunci când nu se găsesc soluții la nivelul proiectului prin intermediul abordărilor existente care asigură accesul și echitatea la activitățile proiectului (de exemplu, abordări participative, formulare de direcționare și feedback etc.)
Proiectul va lua o serie de măsuri transparente care vor contribui la asigurarea faptului că beneficiile proiectului sunt distribuite în mod echitabil, fără discriminare sau favoritism. În primul rând, direcționarea proiectului a fost convenită cu guvernul și cuprinde criterii de direcționare bazate pe cote de gen și de vârstă, dar și pe o direcționare geografică bazată pe o evaluare a vulnerabilității climatice realizată de proiect în funcție de înregistrările de precipitații disponibile în informațiile publice, precum și de înregistrările privind sărăcia și “deprivările” disponibile în informațiile publice, compilate de guvern. Aceste zone vor fi principalele zone geografice pe care se va concentra proiectul.
În scopul exercitării drepturilor prevăzute de Lege, subiectul datelor cu caracter personal este în drept să se adreseze cu o cerere scrisă către UCIP IFAD, mun. Chișinău, bvd Ștefan cel Mare și Sfînt 162, oficiul 1303 sau la adresa solicitare@ucipifad.md.