Selectarea a 2 experți naționali în economia și managementul unităților agricole pentru consultanță și asistență tehnică a școlilor de cîmp pentru fermieri la implementarea tehnologiilor conservative de lucrare a solului

Number 29/16/PRRECI
Category GEF
Release date 02 jun 2016 10:00
Closing Date 29 jun 2016 10:00

Sarcini și responsabilități

În baza unui concurs național, UCIP-IFAD va selecta 2 experți în domeniul economiei/ managementului unităților agricole, care împreună cu experții în aplicarea TCLS vor acorda asistență în domeniul implementării sistemului conservativ de agricultură. Fiecare expert va fi responsabil pentru acordarea asistenței consultative unui număr de pînă la 6 SCF. Experții vor fi selectați pe un termen de 3 ani, cu evaluarea performanței și contractare anuală.
În sarcina Grupului de experți va fi acordarea de consultanță și asistență tehnică, monitorizarea loturilor demonstrative și ghidarea producătorilor agricoli în procesul de trecerea de la agricultura tradițională la agricultura conservativă, cît și organizarea seminarelor de informare și instruire în domeniul SCA.

Sarcinile expertului în economia și managementul unităților agricole :

· Elaborarea și implementarea sistemului de evidență a cheltuielilor de exploatare a lotului demonstrativ gestionat de SCF (2 sole: tehnologia convențională și tehnologia cu lucrarea minimă a solului).
· Coordonarea completării documentelor de evidență a cheltuielilor activității operaționale înregistrate pe parcursul anului și instruirea beneficiarilor separat pentru fiecare școală de cîmp pentru fermieri privind completarea documentelor și menținerea evidenței cheltuielilor activității operaționale.
· Colectarea datelor lunare despre cheltuielile efectuate la exploatarea lotului demonstrativ.
· Acordarea asistenței de management, ajustarea și sistematizarea structurii cheltuielilor activității operaționale în cadrul unui raport financiar separat pentru fiecare școală de cîmp pentru fermieri.
· Analiza sistemului de fertilizare a solului (ansamblu de elemente referitoare la alocarea diverselor resurse care contribuie la îmbunătățirea fertilității solului) și protecție a plantelor: analiza cheltuielilor, sporurilor de producție și veniturilor.
· Analiza eficacității utilizării capacităților de producere la aplicarea tehnologiei de lucrare minima a solului.
· Monitorizarea indicatorilor economici indicați în Studiul de pre-fezabilitate pentru SCF-le aflate în responsabilitatea sa.
· Analiza eficienții economice a tehnologiilor aplicate la lotul demonstrativ din cadrul SCF.
· Diseminarea rezultatelor obţinute prin intermediul seminarelor, meselor rotunde, mass-media, conferințelor, publicațiilor științifice etc.
· Participarea și prezentarea rapoartelor la seminarele care vor fi organizate în cadrul a școlilor de cîmp pentru fermieri.
Perioada de angajare: 01 iulie 2016 – 31 decembrie 2018
Timp de lucru pentru un expert: nu mai mult de 12 zile/om per an pentru 1 școală de cîmp pentru fermieri.

Criteriile minime de eligibilitate:
· Licențiat sau masterat în economie, business şi administrare, management al gospodăriilor agricole;
· Cel puțin 7 ani experiență de lucru în domeniul economiei/managementului unităților agricole (elaborarea fișelor tehnologice, analiza eficienții economice a utilizării mijloacelor fixe, inclusiv tehnicii agricole, măsurarea rezultatelor de producție și economice, elaborarea/participarea la elaborarea strategiilor de dezvoltare a unităților agricole etc.)
· Cel puțin un contract în ultimii 2 ani de prestare a serviciilor similare, confirmat prin Act de îndeplinire a lucrărilor/serviciilor;
· Cunoașterea avansată a limbilor română şi rusă.

Pentru mai multe detalii Vă rugăm să vedeți:

Termeni de referință
Anexe

Condițiile de prezentare a pachetului de documente

  • Pachetul de documente va include Oferta Tehnica (original și copie) şi Oferta financiară (original și copie), fiecare sigilate în plicuri separate (total 4 plicuri) şi toate împreună prezentate în plic comun, la fel sigilat. Pe toate plicurile (4+1) va fi indicată denumirea ofertantului, persoana și telefonul de contact, adresa de e-mail și denumirea concursului la care se aplică.

· Oferta va fi prezentată la adresa UCIP-IFAD: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, pînă la data de 29 iunie 2016, ora 10:00.

  • Ofertele incomplete și cele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la Concurs.

Informații adiționale:

  • UCIP-IFAD este în drept de a anula concursul în orice etapă din motivul imposibilității acoperirii financiare ori din motiv de necorespundere a ofertelor cerințelor stabilite în documentele de concurs sau alte motive justificate.
  • Pentru clarificări și concretizări scrieți pe adresa de email: office@ifad.md