Astăzi, 2 aprilie, a avut loc ședința dintre membrii Misiunii Oficiului Central IFAD și Unitatea de Implementarea a Programelor IFAD în cadrul căreia a fost discutat conceptul de proiectare și realizare a Proiectului IFAD VIII.
Pe ordinea de zi au fost incluse principalele activități ale noului proiect, intervențiile proiectului vor viza dezvoltarea sectorului agricol, procesării agroalimentare și, eventual, dezvoltării lanțului valoric, grupul țintă fiind antreprenorii mici, în special tinerii care dețin afaceri viabile.
Amintim că, începând cu anul 2000 și până în prezent, Guvernul Republicii Moldova a mai semnat alte 7 acorduri de finanțare cu IFAD, având o valoare totală de peste 120 milioane dolari SUA.
Ultimul proiect IFAD din Republica Moldova activ la moment, Proiectul de Reziliență Rurală, a fost lansat în 2017 cu o perioadă de implementare de șase ani. Acesta are un caracter național și este implementat pe teritoriile controlate de Guvernul R. Moldova, incluzând UTA Găgăuzia, cu excepția or. Chișinău și Bălți. Scopul Proiectului constă în îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Republica Moldova și reducerea sărăciei, asigurând îmbunătățirea nivelului de dezvoltare economică și fortificarea rezilienței la schimbările climaterice în agricultură.