**Extins 30.04.2015**Prestatori de servicii pentru studierea parametrilor fizici, efectuarea analizelor chimice şi biologice ale solului în cadrul loturilor demonstrative la implementarea Agriculturii Conservative

Номер RFSADP/15/14
Категория VCD
Дата выхода 17 март 2015 12:00
Дата окончания 30 апр 2015 12:00

Prestatori de servicii pentru studierea parametrilor fizici, efectuarea analizelor chimice şi biologice ale solului în cadrul loturilor demonstrative la implementarea Agriculturii Conservative

Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (PSFRDBA), finanţat de Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii şi implementat de către Unitatea Consolidata pentru Implementarea Proiectelor IFAD, este conceput pentru a contribui la reducerea sărăciei rurale în Moldova, prin promovarea accesului către o gamă completă de servicii adecvate şi integrate financiar. O atenţie deosebită în cadrul Programului este atribuită dezvoltării şi implementării tehnologiilor performante în domeniul agricol. În această ordine de idei, Agricultura Conservativă este privită că o tehnologie performantă care va permite în viitor agricultorilor din republică nu numai sa obţine recolte stabile puţin dependente de condiţiile climaterice, dar şi a stopa procesului de degradare a solului.

Justificarea scopului de lucru:

În scopul promovării tehnologiilor conservative de lucrare a solului UCIP-IFAD, în cadrul Proiectului de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului agricol (PSFRDBA), a creat în anul 2012 patru loturi demonstrative, în baza cărora sunt implementate şi promovate Tehnologiile de Conservative de Lucrare a Solului (în continuare TCLS). În scopul monitorizării proceselor biochimice şi evoluţiei solurilor din cadrul loturilor demonstrative care au fost încadrate în tehnologia conservativă de lucrare a solului UCIP-IFAD continue evaluarea parametrilor de activitate fizică, agrochimice și microbiologice a solului. Aceasta va permite identificarea sensului şi intensităţii proceselor care decurg în sol, precum şi elaborarea unor măsuri de eficientizarea a acestora.

Sarcini şi responsabilităţi:

În baza unui concurs naţional, UCIP-IFAD va angaja un prestator de servicii în continuare „Executor”, care pe parcursul anului 2015, va efectua analizele fizice, agrochimice şi biologice ale solului conform cerinţelor înaintate de către UCIP-IFAD şi descrise în Anexa Nr.1.

Responsabilitatea Executorului:

  • Recoltarea probelor în teren în două etape

    • I recoltare în perioada de vegetație (luna mai-iunie)
    • II recoltare la sfârșitul perioadei de vegetație (luna octombrie-noiembrie)
  • Pentru fiecare lot vor fi recoltate probe din cadrul loturilor încadrate în TCLS și din cadrul loturilor marginale ce vor servi ca probe de control.
  • Analiza parametrilor solicitaţi
  • Prezentarea rezultatelor studiilor solicitate

    • Prezentarea parametrilor rezultanţi

Descrierea rezultatelor obţinute (max.4 pagini, format A4, separat pentru fiecare lot demonstrativ)

Pentru mai multe detalii vedeti:

Terms of Reference

Anexa

Condițiile de prezentare a ofertei:

  • Pachetul pentru aplicare la concurs cu setul întreg de documente, urmează să fie depus în patru plicuri:

1. Oferta tehnică (original); Va conține toate documentele solicitate în oferta tehnică(plicul 1)

2. Oferta financiară (original); Va conține toate documentele solicitate în oferta financiară(plicul 2)

3. Oferta tehnică (copie); Va conține copiile tuturor documentelor din plicul 1 ”Oferta tehnică”(plicul 3)

4. Oferta financiară (copie): Va conține copiile tuturor documentelor din plicul 1”Oferta financiară”(plicul 4)

  • Toate patru plicuri semnate și sigilate vor fi depuse într-un plic comun, la fel semnat și sigilat.
  • Pe fiecare plic e obligatoriu sa fie indicat: (i) Denumirea concursului la care se aplică (ii) Conținutul plicului (Ex. Oferta tehnică original, etc.), (iii) Numele ofertantului, (iv) Telefon de contact, adresa de e-mail.
  • Pachetul de documente, urmează să fie prezentat la adresa UCIP-IFAD: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, nu mai târziu de 14 aprilie 2015, ora 12:00 30 aprilie 2015, ora 12:00.
  • Ofertele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la concurs.

Întrebări, clarificări şi precizări la Termenii de Referinţă pot fi adresate prin intermediul poștei electronice office@ifad.mdcu mențiunea “Pentru concursul: Prestatori de servicii pentru efectuarea analizelor chimice şi biologice ale solului”.