Tinerii de azi antreprenorii de mîine

La data de 18 noiembrie 2015, UCIP-IFAD, la invitația Universității Agrare de Stat din Moldova, a participat la o lecție deschisă organizată pentru studenții de la facultatea de economie. Scopul acestei activități a fost de a aduce la cunoștința studenților despre oportunitățile și suportul oferit în cadrul programelor IFAD pentru tinerii care au sau doresc sa-și întemeieze o afacere în mediul rural.

Pe lîngă prezentarea dnei Elena Burlacu, Manager Credite privind serviciile oferite tinerilor antreprenori în cadrul programelor IFAD, la eveniment au participat și doi tineri antreprenori care au beneficiat de finanțare (credit cu porțiune de grant) în cadrul Programului de Servicii Financiare Rurale și Dezvoltare a Businessului Agricol (IFAD V). Este vorba de dl Petru Secara, care a beneficiat de finanțare pentru înființarea unei stupine și dna Olga Baractari, care alături de sora sa au deschis o întreprindere pentru producerea produselor de panificație.

Serviciile disponibile și experiența tinerilor antreprenori au determinat studenții prezenți la eveniment să participe activ la discuții, manifestînd interes sporit față de oportunutățile ce le-ar permite să dezvolte o afacere la ei acasă.
____________________________________________________________________________________________________________