Componenta ”Finanțarea tinerilor antreprenori” a fost finalizată cu succes.

La 23 februarie, curent, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă a finalizat implementarea Componentei ”Finanțarea tinerilor antreprenori”din cadrul Programului Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI).

Dorim să precizăm că numărul de cereri a crescut de patru ori în luna februarie, curent, comparativ cu perioada similară a anilor precedenți, astfel bugetul alocat pentru finanțarea tinerilor antreprenori a fost epuizat înainte de termenul limită preconizat, respectiv 15 mai 2018.

De menționat este că, de la lansarea Programului, în perioada iunie 2015 – februarie 2018, au beneficiat de suport financiar cu porțiune de grant pentru dezvoltarea afacerilor 443 de tineri antreprenori, dintre care 69% au fost bărbați, 31% au fost femei.

Suma totală a granturilor acordate a fost de 3,9 mln USD. Acești tinerii au creat și dezvoltat afaceri în domenii diverse de activitate și prezintă un exemplu demn de urmat, dat fiind faptul că au reușit să își realizeze visele și au făcut față provocărilor.

Le mulțumim tuturor tinerilor pentru implicare și le dorim mult succes în continuare.

Ținem să vă informăm că NU mai sunt recepționate dosare pentru finanțarea cu porțiune de grant a tinerilor antreprenori, dar concomitent UCIP-IFAD continuă recepționarea dosarelor pentru finanțarea ÎMM și celelalte componente ale Programului.