A luat sfârșit cea de-a XXXIV ediție a Expoziției ”Moldagrotech – 2018” (Spring)

În acest an la expoziție au participat companii din R. Moldova, Italia, România, Bulgaria, Ucraina, care timp de patru zile au prezentat publicului ultimele noutăți în domeniul agricol. Pe un spațiu expozițional de 5000 de metri pătrați peste 130 de companii au pus la dispoziția celor interesați inovații, tehnologii și echipamente pentru irigații, zootehnie, fitotehnie și viticultură, sere, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor.

Pentru producătorii agricoli au fost organizate o serie de seminare de instruire în cadrul cărora oameni de știință, experți din domeniu au abordat cele mai actuale probleme. Unitatea pentru Implementarea Programelor IFAD, a organizat, vineri, 16 martie seminarul de informare în cadrul căruia au fost prezentate oportunitățile de finanțare și asistența financiară oferită producătorilor agricoli pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor dar și pentru sporirea capacităților de adaptare la schimbările climatice.

Pe parcursul expoziției, sute de vizitatori au trecut pe la standul UCIP-IFAD amplasat în Pavilionul Central, unde câțiva din beneficiarii Programului IFAD VI au prezentat afacerile, iar reprezentanții echipei UCIP IFAD au oferit informația privind posibilitățile de finanțare din cadrul Programului IFAD VI.

La închiderea expoziției ”Moldagrotech – 2018” (Spring) postul de televiziune AgroTV Moldova a premiat noutățile și inovațiile din sectorul agroindustrial. Instituțiile din ramură au fost premiate și ele pentru susținerea sectorului agrar, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD a fost onorată să fie printre premianți și să primească diploma Pentru instruirea și susținerea financiară a producătorilor agricoli.

Această ediție a fost nu doar o expoziție a realizărilor și noutăților, ci și o distracție pentru vizitatorii au avut ocazia să conducă tractoare performante de mărci internaționale, să testeze personal fierăstraie electrice sau pe benzină, să își încerce norocul participând la tombolele organizate zilnic.