UCIP IFAD, în parteneriat cu Centrul de Consultanță în Afaceri, a lansat programul de mentorat AGRIAP – dedicat oferirii suportului necesar pentru obținerea finanțării în cadrul Proiectului Îmbunătățirea Capacităților pentru Transformarea Zonei Rurale (TRTP).
Scopul programului este de a oferi suport antreprenorilor pentru dezvoltarea afacerilor durabile în Moldova. Acesta este disponibil tuturor antreprenorilor care vor beneficia de suportul UCIP IFAD.
„Programele IFAD acordă suport de mai bine de 10 ani tinerilor și femeilor pentru dezvoltarea afacerilor. Mereu, suportul financiar a fost însoțit și de consultanță, asistență extinsă, pentru a asigura implementarea cu succes a proiectelor. În cadrul proiectului IFAD (FIDA VIII), inclus în programul de mentorat AGRIAP, tinerii antreprenori cu vârsta de până la 40 de ani și femeile implicate în afaceri pot accesa credite cu porțiune de grant din fondurile disponibile în scopul dezvoltării şi diversificării afacerilor din zona rurală”.
Pachetul financiar include o porțiune de credit și o porțiune de grant, valoarea totală a acestuia fiind de până la un milion de lei per beneficiar. Suma maximă a grantului fiind de 320 de mii de lei.
„Experții UCIP IFAD mereu au acordat suportul necesar antreprenorilor, iar analizând volumul de informații solicitat, am înțeles cât de binevenit ar fi un program de mentorat și suport. În cadrul AGRIAP va fi oferită consultanța necesară, organizate instruiri în funcție de subiectele de interes. Pentru detalii despre program antreprenorii ne pot contacta, pot apela la instituțiile financiare sau la reprezentanții proiectului”, a menționat Elena Burlacu, director interimar UCIP IFAD.
Lista instituțiilor financiare partenere în cadrul Proiectului IFAD VIII, este disponibilă pe site-ul ucipifad.md.
Precum s-a menționat, programul de mentorat are drept scop de a oferi instrumente și cunoștințe tinerilor și femeilor pentru a se implica în viața economică antreprenorială.
„În cadrul programului de mentorat, planificăm oferirea asistenței pentru 66 de beneficiari cu o rată de incluziune a femeilor de cel puțin 40%. Aceștia vor putea beneficia de consiliere privind cele mai bune modalități de a debuta în sectorul agricol, dezvoltarea unor strategii a rezilienței, abilitarea femeilor pentru gestionarea afacerilor și, într-un final, crearea unei comunități de cetățeni productivi, informați care vor contribui la dezvoltarea mediului rural”, a specificat în cadrul evenimentului de lansare a programului Svetlana Tinco, Coordonator Program de Mentorat AGRIAP.
Programul de mentorat oferă gratuit tot suportul necesar până în momentul accesării finanțării, datorită UCIP IFAD.
Pentru mai multe detalii despre program, puteți apela reprezentanții UCIP IFAD, AGRIAP sau vă puteți adresa la băncile comerciale incluse în listă.