Mii de antreprenori din agricultură utilizează platforma “Găsește finanțare și calculează costul investiției” pentru identificarea surselor de finanțare

Platforma digitală “Găsește finanțare și calculează costul investiției”, dezvoltată de UCIP IFAD și disponibilă la https://finantare.maia.gov.md/ se bucură de succes în rândul antreprenorilor agricoli care sunt în căutarea opțiunilor de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor.

Timp de 6 luni de la lansarea oficială, platforma a fost utilizată de circa 9 mii de antreprenori din întreaga țară pentru a identifica opțiunile de finanțare disponibile și a estima investiția necesară în funcție de nevoile afacerii. În cadrul platformei sunt plasate informații despre finanțările externe (UCIP IFAD, UCIMPA, ADMA, Livada Moldovei) și de stat (ODA) pentru proiectele de dezvoltare a agriculturii, facilitățile fiscale și subvenții oferite de Guvernul RM/AIPA.

Platforma este gratuită, iar printre funcționalități se numără și apelarea la sfaturile experților din domeniu  privind managementul culturilor, optimizarea producției, implementarea tehnologiilor agricole inovatoare și multe altele.

Pentru a vă familiariza cu utilizarea platformei, vizionați tutorialul disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=O93V4AUxV8s&t=1s.