Evaluarea calităţii planurilor de afaceri elaborate în 2013

Number RFSADP/13/18
Category Prestator de servicii
Release date 14 jun 2013 17:00
Closing Date 04 jul 2013 10:00

TERMENI DE REFERINŢĂ

privind selectarea unui prestator de servicii de evaluare a calităţii planurilor de afaceri elaborate în  2013 beneficiarilor Programelor IFAD în scopul finanţării investiţiilor

CONTEXTUL ACTIVITĂȚII

Programele IFAD în Republica Moldova au drept scop reducerea sărăciei în mediul rural, prin crearea condiţiilor favorabile la generarea veniturilor populaţiei, prin acces sporit la pieţe şi crearea locurilor noi de muncă.

În cadrul Programelor sunt oferite beneficiarilor potenţiali (întreprinderile mici şi mijlocii) servicii şi suport la elaborarea Planurilor de Afaceri. Planurile de afaceri sunt elaborate cu asistenţa companiilor de consultanţă acreditate.  

Întru asigurarea calităţii planurilor de afaceri elaborate beneficiarilor Programelor în scopul finanţării investiţiilor, UCIP-IFAD invită spre participare la concursul de selectare a companiilor specializate în prestarea serviciilor de evaluare a calităţii planurilor de afaceri elaborate pe parcursul anului 2013 pentru beneficiarii Programelor IFAD.

 

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII:

Serviciile de evaluare, care urmează a fi acordate în cadrul prezentei activităţi de către prestatorul de servicii, vor cuprinde următoarele:

1.         De a evalua calitatea planurilor de afaceri elaborate beneficiarilor Programelor în scopul finanţării investiţiilor şi anume:

1.1          planul de afaceri include informaţia şi datele necesare solicitate în cadrul Programului IFAD (anexa 2);

1.2          viabilitatea și corectitudinea informaţiei şi datelor tehnice, economice şi financiare prezentate în planul de afaceri;

1.3          obiectivitatea datelor estimate în plan.

2.         De a întocmi un raport de evaluare a calităţii planului de afaceri  ce va include următoarele:

2.1          evaluarea calităţii la o scară de la 1 la 5;

2.2          observaţii, comentarii şi deficienţe;

2.3          recomandări pentru îmbunătăţire;

 

În cadrul prezentei activități vor fi evaluate planurile de afaceri care vor fi prezentate spre finanţare către UCIP-IFAD pe parcursul anului 2013 în număr de cca 60 de planuri.

Pentru detalii vedeţi ToRs

Terms of Reference

 

CONDIŢIILE DE PREZENTARE A OFERTELOR:

  1. Ofertele vor fi prezentate în limba de stat sau Engleză.
  2. Pachetului de documente urmează să fie prezentat la adresa UCIP-IFAD: bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 162, et.13, oficiul 1305, nu mai târziu de 04 iulie 2013, ora 10:00.
  3. Ofertele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la concurs.
  4. Pentru detalii contactați-ne la (373) 22 21 00 56 de la 9:00–17:00 sau prin email la office@ifad.md. Persoana de contact Burlacu Elena.