**Concurs relansat**Selectarea prestatorului de servicii pentru organizarea și petrecerea seminarelor de instruire a tinerilor antreprenori în domeniului financiar-contabil și managerial

Număr 39/17/PRRECI
Categorie RFS
Data lansării 08 iun 2017 10:00
Data de încheiere 03 iul 2017 17:00

În baza unui concurs național, UCIP-IFAD urmează să selecteze un prestator de servicii pentru organizarea și petrecerea seminarelor de instruire în următoarele domenii:

  1. Managementului afacerii în întreprinderile agricole (cu durata de 1 zi)
  2. Managementul financiar-contabil în întreprinderile agricole (cu durata de 2 zile)

ARANJAMENTE

Seminarele vor fi organizate în perioada iulie – noiembrie 2017.

Ofertantul va aplica obligatoriu pentru organizarea seminarelor pentru ambele domenii.

Seminarele vor fi organizate regional: Nord, Centru, Sud, fiind asigurată acoperirea tuturor raioanelor din zonă în care tinerii antreprenori – beneficiarii programelor IFAD își desfășoară activitatea. O companie poate aplica pentru una sau mai multe regiuni. Compania va menționa în oferta tehnica pentru care regiune aplică.

La identificarea participanților prestatorul va colabora cu UCIP-IFAD, care va prezenta prestatorului lista cu adresa de activitate a tinerilor beneficiari ai programelor IFAD.

Instruirea tinerilor antreprenori se va desfășură sub forma de seminare teoretice și ateliere de lucru interactive, care vor include exerciții individuale și de grup, studii de caz pentru fiecare subiect în parte, având drept scop consolidarea cunoștințelor participanților.

La instruire vor participa administratorul și/sau contabilul angajat al întreprinderii (1 sau 2 persoane-la decizia administratorului).

Se estimează că în cadrul acestei activități vor fi organizate în total 12 seminare, estimativ cîte 3-5 seminare per fiecare regiune, a câte 20 persoane în grup, și vor fi instruiți un număr total de aproximativ de 240 participanți.

Pentru asigurarea eficienței seminarului, participanții vor fi grupați după nivelul de cunoaștere și experiență în domeniul vizat.

Seminarele vor fi susținute în limba română și rusă (la solicitare), astfel materialele de instruire vor fi elaborate în ambele limbi. Limba de organizare a seminarelor va fi stabilită în prealabil, luând în considerație solicitarea participanților. Se estimează că cel puțin un seminar va fi susținut în limba rusă, în regiunea Sud (UTA Găgăuzia).

SARCINI ŞI RESPONSABILITĂȚI:

În cadrul acestor activități de instruire, prestatorul de servicii va asigura logistica activităților și angajarea experților pentru instruirea tinerilor antreprenori-beneficiari ai Programelor IFAD, iar UCIP-IFAD va acoperi costurile asociate angajării companiei de prestări servicii care va fi responsabilă de:

1. Asigurarea/contractarea formatorilor (experților) pe domenii, conform subiectelor de instruire. Pentru subiectele de ordin fiscal va fi angajat un reprezentant recomandat al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat;

2. Elaborarea programului detaliat de instruire cu indicarea numărului de ore, per fiecare temă, pentru lecţii teoretice şi aplicaţii practice.

3. Elaborarea materialelor de instruire (prezentare PowerPoint, exerciții practice separat pentru fiecare subiect, ș.a.);

4. Comunicarea și organizarea prezenței participanților la instruire;

5. Multiplicarea materialelor de instruire şi distribuirea a câte o copie fiecărui participant, la solicitare – transmiterea materialului prin email;

6. Arenda sălii de instruire și asigurarea cu echipamentul necesar procesului de instruire (ecran, proiector, flipchart, etc.).

7. Asigurarea participanților cu rechizite necesare (carnet, pix, mapă);

8. Asigurarea participanților cu pauze de cafea – 2 per zi, prânz- 1 per zi, dejun și cină;

9. Asigurarea participanților, la solicitare, cu spațiu de cazare (pentru 2 nopți).

10. Elaborarea testelor și aprecierea cunoştinţelor acumulate în rezultatul instruirii.

RAPORTĂRI ȘI TERMENE:

În rezultatul activității de instruire, prestatorul de serviciiva livra către UCIP-IFAD, în termen de maxim 15 zile calendaristice, următoarele materiale (în format digital și pe suport de hîrtie):

· Raportului final, care va descrie activitățile efectuate, resursele utilizate, rezultatele obţinute (testele de evaluare a cunoştinţelor acumulate) şi recomandările pentru următoarele activități de instruire;

· Ca anexă la raport vor fi incluse listele participanților la instruire, listele persoanelor cazate;

· Toate materialele de instruire şi alte documente elaborate pe parcursul activității, inclusiv în format digital.

Raportul final, documentele anexate, actul de îndeplinire a serviciilor vor fi aprobate de către UCIP-IFAD, acestea constituind baza achitării serviciilor efectuate.

CERINŢE PRIVIND EXPERIENȚA ȘI CALIFICAREA:
Companiile care aplică trebuie să întrunească următoarele condiții minime de eligibilitate*:

1. are experiență în organizarea seminarelor de instruire de orice tematică (informație detaliată pe ultimii 3 aniva fi prezentată conform anexei 1);

2. dispune de capacități tehnice de organizare a cursurilor de instruire (anexa 2);

3. are personal sau contractați formatori cu experiență în domeniul instruirilor sau experiență de lucru (în ultimii 10 ani),aferentă subiectului de instruire (anexa 3).

4. Este disponibilă să petreacă seminarele de instruire pentru ambele domenii solicitate.

* Companiile ce nu vor satisface toate cerințele indicate mai sus vor fi eliminate din concurs.

Pentru mai multe detalii accesați:

Termeni de referință

Anexe

CONDIȚIILE DE PREZENTARE A PACHETULUI DE DOCUMENTE:

Pachetul de documente va include:

  • Oferta tehnica, una pentru toate zonele (2 plicuri separate și sigilate original și copie);
  • Oferta financiară va fi prezentată pentru fiecare zonă: Nord(2 plicuri original și copie), Centru(2 plicuri original și copie), Sud (2 plicuri original și copie), fiecare ofertă va fi sigilată în plicuri separate și toate împreună prezentate în plic comun, la fel sigilat.

Pe plicul comun cu oferte se va menționa: (i)denumirea concursului, (ii) denumirea și adresa ofertantului, telefonul și persoana de contact. Pe plicurile sigilate în plicul comun se va menționa: (i)denumirea concursului, (ii) denumirea și adresa ofertantului, şi (iii) conținutul plicului (oferta tehnică original, oferta tehnică copie, oferta financiară original zona, ofertă financiară copie zona). Pe plicurile cu oferta financiară obligatoriu se indică pentru care zonă este prezentată oferta financiară.

Atenție! Dacă plicurile nu vor fi sigilate şi marcate conform cerințelor de mai sus, companiile NU vor fi admise la concurs.

Oferta va fi prezentată la adresa UCIP-IFAD: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, până la data de 3 iulie 2017, ora 17:00.

Ofertele incomplete și cele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la Concurs.

INFORMAȚII ADIȚIONALE:

UCIP-IFAD este în drept de a anula licitația în orice etapă de concurs din motivul imposibilității acoperirii financiare ori din motiv de necorespundere a ofertelor la cerințele stabilite în documentele de licitație sau alte motive justificate

Pentru clarificări și concretizări scrieți pe adresa de email: office@ifad.md