**Extins 03.03.2015**Asistență tehnică acordată producătorilor de struguri, membri ai Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor din Moldova pentru anul 2015

Number RFSADP/15/08
Category VCD
Release date 30 jan 2015 12:00
Closing Date 03 mar 2015 10:00

Termeni de referinţă:

Prestator de servicii: Asistență tehnică acordată producătorilor de struguri, membri ai Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor din Moldova pentru anul 2015 la Implementarea proiectului: ”Sporirea competitivității strugurilor de masă din Republica Moldova în piețele internaționale.”

Justificarea scopului de lucru

Schimbările geo-politice de ultimul moment şi acceptarea de către Republica Moldova a vectorului European au adus după sine şi unele riscuri care pot afecta considerabil domeniul producerii strugurilor de masă.

În încercarea de a analiza gradul de pregătire a sectorului producerii strugurilor de masă la condiţiile noi de comercializare a fost efectuate mai multe studii care au scos la iveală un şir de lacune, nedepăşirea cărora nu va permite dezvoltarea durabilă de viitor al sectorului produceri strugurilor de masă.

Prin recunoaşterea faptului că înlăturarea lacunelor depistate este unica posibilitate de a menţine şi dezvolta în continuare sectorul producerii strugurilor de masă, UCIP-IFAD în colaborare cu grupurile de producători , a iniţiat Proiectul ” Sporirea competitivităţii strugurilor de masă din Republica Moldova în pieţele internaţionale.”Scopul major al acestei activităţi este abordarea complexăa producerii, păstrării şi comercializării strugurilor de masă, în strictă concordanţă cu cerinţele impuse de către piețele de desfacere spre care ne orientăm şi în baza tehnologiile de ultima oră. Proiectul este preconizat de a fi implementat în trei perioada. Perioada iniţială 2014, Perioada de maturizare 2015-2017, şi perioada de activitate in plin 2018-2020.

Descrierea succintă a serviciilor care urmează sa fie prestate:

Analizând obiectivele trasate și rezultatele obținute, pentru anul 2015 sa decis prelungirea pentru un an a perioadei inițiale cu antrenarea în proiect a încă două grupuri de producători noi și concomitent prelungirea activităților concepute la grupurile create în 2014. În așa fel se va lucra în două direcții: (i) pentru grupurile nou createeforturile vor fi direcționate spre faza de fortificare a capacităților instituționale și de producere, (ii) iarpentru grupurile ce au beneficiat de asistență în anul 2014 II, de rând cu dezvoltarea capacităților instituționale și de producere vor fi implementate activați ce au referință la compartimentul post-recoltare și comercializare.

Pentru anul 2015, UCIP-IFAD, urmează sa angajeze un Prestator de servicii în continuare ”Executor”, care (i) va selecta și angaja experţii locali pentru grupurile create, (ii) doi experți naționali ce se vor axa atât în problemele tehnologiei de creștere cât și în tehnologiile de post-recoltare și păstrare, (iii) va organiza activități de instruire, ghidare și monitorizare a producătorilor de struguri-membri al grupurilor create, (iv) va organiza vizite de studii și misiuni comerciale, precum și schimb de experiență atât în Moldova cât și în afara hotarelor, (v) va angaja o companie pentru pregătirea unui grup în vederea obținerii certificatului Global GAP, (vi) va organiza masa rotundă cu companiile exportatoare, (vii) va organiza activități de marketing în vederea promovării produsului membrilor, inclusiv asistența membrilor în participarea în cadrul Festivalului strugurelui, precum și alte activități promoționale din Moldova și de peste hotare. Atenție deosebită va fi acordată la dezvoltarea principiilor Agriculturii Contractuale și relațiilor în interiorul grupurilor create, bazate pe principiile: Încredere, Transparență și efort comun.

Pentru mai multe detalii vedeti:

Terms of Reference

Anexa

Condiţiile de prezentare a pachetului de documente

  • Pachetul de aplicare cu setul întreg de documente, urmează să fie depus în patru plicuri:
  1. Oferta tehnică (original);
  2. Oferta financiară (original);
  3. Oferta tehnică (copie);
  4. Oferta financiară (copie).
  • Toate patru plicuri semnate și sigilate vor fi depuse într-un plic comun, la fel semnat și sigilat pe care să fie indicat denumirea candidatului, persoana și telefon de contact, adresa de e-mail, denumirea concursului la care se aplică, după care pot fi prezentate la adresa UCIP-IFAD: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, nu mai târziu de 24 februarie 2015, ora 17:00. 03 martie 2015 ora 10:00.
  • Ofertele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit NU vor fi admise la concurs.
  • Conform Hotărârii Guvernului RM nr.246 din 8 aprilie 2010 şi modificărilor ulterioare, achiziţiile de mărfuri şi servicii din contul Programelor IFAD sunt efectuate la cota zero TVA
  • Pentru clarificări și concretizări scrieți pe adresa de e-mail: office@ifad.md