Elaborarea şi publicarea materialelor informaţionale

Номер RSFRM/12/23
Категория Prestator de servicii
Дата выхода 05 окт 2012 10:00
Дата окончания 31 окт 2012 17:00

Elaborarea şi publicarea materialelor informaţionale ce au ca scop popularizarea realizărilor de ultima oră din domeniul horticol.

Pentru a stimula transferul tehnologic si implementarea tehnologiilor și inovațiilor în domeniul Horticulturii, Programului de Servicii Financiare Rurale şi de Marketing (PSFRM) invită instituțiile de cercetări științifice, instituțiile de învățământ, ONG-ri, asociații de producători, și alte organizații care activează in domeniul Horticulturii și producerii strugurilor de masă să participe la concurs de elaborarea a materialelor informaționale de promovare a inovațiilor care ar duce la stimularea dezvoltării sectorului de producere, procesare și comercializare a produselor horticole.

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII

UCIP-IFAD, în baza unui concurs, va selecta cele mai relevante realizări științifice, soluţii tehnice şi tehnologice din domeniul horticol, ce au referinţă la activităţile de producere, păstrare/procesare şi export,  cu scopul promovării lor ulterioare în rândurile producătorilor agricoli din republică.

Scopul:Promovarea realizărilor, inovaţiilor, soluţiilor tehnice şi tehnologice ce au referinţă la domeniul horticol.

Obiective:Familiarizarea producătorilor agricoli cu modalităţi efective de:

  • Sporire a competitivităţii produselor horticole autohtone în pieţele de desfacere la compartimentul sortiment, calitate,  preţ.
  • Reducere a cheltuielilor de producere, recoltare, păstrare şi comercializare.
  • Sporirea calității produselor horticole.
  • Diminuarea riscurilor de producere.

Obiectul de suport financiar:Asistenţa pentru elaborarea și publicarea: Posterelor informaţionale şi promoţionale, Buclee, Istoriilor de succes, articolelor în mass-media, inclusiv revistele de specialitate, programe TV cu aspect aplicativ in producere.

Beneficiarii suportului financiar:Autorii inovaţiilor (soluţiilor tehnice), Asociaţiile şi organizaţiile ce activează în domeniul horticol şi sunt interesate în promovarea realizărilor ce au aspect practic pentru implementare în producere, Companii de consultanţă şi extensiune, instituţii ştiinţifice de profil, instituții de învățământ, etc.

Pentru detalii privind concursul accesati ToR.

 Terms of Reference

ALTE ASPECTE

  • Pachetul de documente cu denumirea concursului urmează să fie prezentat la adresa UCIP-IFAD: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 162, et.13, oficiul 1303, nu mai târziu de 31 octombrie 2012, ora 17:00.Pachetul de documente va include Oferta Tehnica şi Oferta financiară, fiecare sigilate în plicuri separate şi prezentate în plic comun, la fel sigilat. Ofertanții care nu vor respecta condiția dată vor fi excluși din concurs.
  • Ofertele care vor fi prezentate după expirarea termenului limită stabilit nu vor fi admise la concurs.
  • Conform Hotărârii Guvernului RM nr.246 din 8 aprilie 2010 şi modificărilor ulterioare, achiziţiile de mărfuri şi servicii din contul Programelor IFAD sunt efectuate la cota zero TVA.
  • Întrebări, clarificări şi precizări la Termenii de Referinţă pot fi adresate persoanei de contact Iurie Uşurelu, 0 22 21 00 56.